Sääntömuutosehdotuksista (estekorkeudet) 2023 ja rokotuksista

Started by Birgitta, ma 17.04.23 - klo:21:02

« edellinen - seuraava »
Go Down

Birgitta

Palveluskoiraliiton kevätkokouksen 22.4.2023 asialistalla (linkki alla) olevista sääntömuutosehdotuksista tuli mieleen muutama kommentti. Lisäksi vanhojen kisakoirien rokotuksiin liittyvä ajatus.

Kannattaisin ehdotusta 9.1.5 (hyppyjen madaltaminen), mutta hieman muutettuna. Suurilla roduilla säilyttäisin metrisen esteen 3-luokissa, koska pidän jalostuksen kannalta tärkeänä koiran ketteryyttä ja ponnistusvoimaa. Sen sijaan muuttaisin sääntöjä kaikkien rotujen ja luokkien osalta niin, että 9-vuotiaat ja sitä vanhemmat hyppäisivät säkäkorkeuden.

Ehdotus 9.1.6 (vinoesteen loiventaminen) olisi ihan järkevä muutos myös suurten rotujen seniorikoirien kannalta.
Ehdotus 9.1.10 (juoksunartut 3-luokkien kokeisiin paitsi viestillä) on kannatettava myös.

9.1.11 ei ole minusta hyvä ehdotus, koska hyppy puuttuu kokonaan tai on matala, eikä myöskään siksi, että koira voi valioitua ilman että sen hermorakennetta on testattu ampumisella.

Lisäksi haluaisin jatkossa eri tahoilla edistettävän sitä, että 10 vuotta täyttäneet koirat saisivat osallistua kokeisiin ja näyttelyihin, vaikka rokotukset eivät ole enää voimassa.

Eläinlääkärit käsittääkseni eivät yleensä enää suosittele vanhojen koirien rokottamista, eikä yksittäisten vanhojen koirien osallistumisella ole merkitystä tautiriskin kannalta. Jalostuksellisesti olisi kuitenkin tärkeää saada esiin vanhat, hyväkuntoiset koirat  ¨G¨ .

https://www.palveluskoiraliitto.fi/spkl-ry/tapahtumat-ja-kurssit/palveluskoiraliiton-saantomaarainen-kevatkokous.html

Go Up