Huhupuheita koirista liikkeellä - Kaikki hyvin :)

Started by Birgitta, to 24.11.16 - klo:21:10

« edellinen - seuraava »
Go Down

Birgitta

Korviini on kantautunut joitain kummallisia huhupuheita ::"", joten tiedoksi, että kaikki on täällä ollut koko ajan oikein hyvin, ja omat koirat + Viki voivat hienosti ~Z~.

&&,, Luffe &&,, nukkui rauhallisesti pois syyskuussa 15 vuoden kunnioitettavassa iässä, mutta muuten tosiaan kuuluu pelkkää hyvää. Syksy on kulunut monella tavalla kiinnostavissa ja innostavissa merkeissä #g#.

Erilaisia kummallisia tarinoita on itse asiassa kerrottu aiemminkin tässä loppukesän ja syksyn aikana liittyen siihen, että jouduin hakemaan Vikin eläinsuojelullisista syistä pois koeajalta elokuussa saadakseni sen murtuneen jalkansa kanssa nopeasti ortopedin hoitoon. Viki oli tuolloin edelleen minun omistuksessani.

Viki päästettiin tuossa koeaikakodissa karkaamaan autotielle useampaan kertaan, eikä koiraa ja sen kolarissa murtunutta jalkaa sitten hoidettu asianmukaisesti.

Jalan paranemisen viivästyttyä Vikiä ei pyynnöstäni huolimatta eikä kolmelta eri ortopedilta saamani ohjeistuksen mukaisesti viety ortopedin vastaanotolle eikä myöskään luovutettu takaisin minulle lääkäriin pääsyä varten, vaikka olin koiran omistaja. Tämän seurauksena Viki menetti kaksi sille jo varattua ortopedin vastaanottoaikaa, ja hoitoon pääsy viivästyi viikolla.

Saatuani Vikin vihdoin asianmukaiseen erikoislääkärin hoitoon sen liian tiukasti paketoituun jalkaan oli kehittynyt kauttaaltaan vakavia makuuhaavatyyppisiä ihovaurioita (ks. kuvat).

Rannenivel oli yleislääkärin vastaanotolla väärin sidotun lastan takia lähes näkyvissä rikkoutuneiden kudosten alta. Isosta polkuanturasta putosi lääkärin pestäessä jalkaa iso pala pois. Kaikki ortopedin klinikalla olivat järkyttyneitä. Ortopedin mukaan Viki oli hoitovirheen ja haltijan viivyttelyn takia lähellä menettää jalkansa.

Muutenkin Viki oli jätetty osin hoitamatta. Pois haettaessa se ei ollut minkäänlaisella lääkityksellä, vaikka murtunut jalka oli selvästi erittäin kipeä ja korvat aiemman antibioottikuurin seurauksena (hiiva) punaiset, runsaasti erittävät, karstoittuneet ja turvonneet. Korvien sisällä oli rupia ja raapimisjälkiä. Viki aristi kipsimäiseen pakettiin sidottua jalkaa erityisesti lähes näkyvissä olevan rannenivelen kohdalta eikä astunut jalalle lainkaan. Kynnet olivat ortopedin mukaan kaikissa jaloissa niin pitkät, että haittasivat jo tassujen asentoa.

Koeaika sinänsä olisi päättynyt joka tapauksessa muutenkin, koska ko. koti ei enää olisikaan suostunut ennalta sovittuun Vikin mahdolliseen jalostuskäyttöön, eikä siellä osattu käsitellä hieman haastavampaa dominoivaa koiraa.

Hain siis oman koirani pois, koska sille ei annettu sen tarvitsemaa lääkärin hoitoa, siitä ei muutenkaan huolehdittu kunnolla, eikä sopimusehdoista pidetty kiinni.

Saatuani Vikin vihdoin ortopedin hoitoon murtuma ja jalan iho ovat parantuneet hyvin, ja Viki käyttää jalkaa normaalisti (video 27.9.2016: https://drive.google.com/file/d/15zOay7Jf5W-DclnSHK-q60yTsfl4AvzL/view)

Nyt kuitenkin on haluttu kertoa mitä ihmeellisimpiä vääristeltyjä versioita Vikin voinnista ja tapahtumien kulusta, jotta uuden kodin löytyminen Vikille saataisiin estettyä ja mainettani kasvattajana pilattua niin paljon kuin vain mahdollista. Tämä siitä huolimatta, että koeaikakodille oli toimitettu ortopedin lausunto siitä, että murtuma oli parantunut hyvin.

Ei varmaan tarvitse kertoa, mitä mieltä olen siitä, että viaton koiraparka laitetaan näin jonkinlaisen perusteettoman "koston" välikappaleeksi, kun se ensin on huonon hoidon takia joutunut kärsimään kuukausikaupalla muutenkin.

Perättömien huhupuheiden katkaisemiseksi myös Kennelliiton kennelneuvoja Aija Hauta-aho kävi luonamme tarkistamassa tilanteen 23.9.2016. Esittelin hänelle koirani Viki mukaan lukien, ja pöytäkirjassaan hän raportoi niin koirien kunnon kuin yleisarvosanan toiminnastani erinomaiseksi.

Koiriin tai minuun kasvattajana liittyviin negatiivisiin huhupuheisiin, joita väitetään "faktatiedoksi" ei siis kannata luottaa. Kirjoittamiani sähköposteja on esim. saatettu lainata osittain, irrallaan asiayhteydestä, ei ole kerrottu "koko totuutta" jne. Näinhän tosiaankin voidaan saada mikä tahansa asia näyttämään "faktalta".

Oli erilaisten huhujen kohteena kuka tahansa, kannattaa aina tarkistaa asioiden todenperäisyys huhujen kohteelta ennen niiden levittämistä eteenpäin. Emme koskaan tiedä, millaiset motiivit huhujen aloittajilla ja levittäjillä on toiminnalleen. Kyseessä voi olla kostonhalu, narsistinen persoonallisuushäiriö, pelkkä ilkeys tai mikä tahansa syy, joka ajaa kirjoittamaan toisesta ihmisestä asioita, jotka eivät ole totta.

Kasvattajien toimintaa, koiria ja kasvatteja saa kuka tahansa arvostella missä tahansa, mutta väärän tiedon levittäminen ja vihjailu, joka tähtää maineen pilaamiseen ja yritystoiminnan haittaamiseen on rikos.

Vikin tapaus ei ole ainoa korviini kantautunut asia, josta on levitetty minua koskevaa väärää tietoa, mutta ehkä niistä vakavin. Siksi olenkin vienyt asiakokonaisuuden viranomaisille tutkittavaksi eläinsuojelurikoksena, koiran varkautena ja törkeänä kunnianloukkauksena.

Alla olevissa kuvissa Vikin jalan tilanne 22.8.2016 saatuani sen lopulta poliisin ja eläinsuojelun neuvojen avulla pois koeaikapaikastaan. Sain Vikin kuitenkin onneksi vielä ajoissa hoitoon, ja saimme jalan nopeasti kuntoon.

Jos edelleen törmäätte minua koskeviin huhuihin, ottaisin mielelläni vastaan tiedot kertojasta ja kuvankaappaukset jutuista päivämäärineen, jos kyse on nettilevityksestä.

Hävetkööt moisten juttujen levittäjät, mutta reipasta vuoden pimeintä aikaa kaikille muille, erityisesti kasvattien omistajille!
¤U¤

t. Birgitta

Gitta

Itse luin tuon neitosen tarinaa silloin face-bookista, ja kuten ehkä huomasit, laitoin, että toinen kanta olisi  myös hyvä tietää. Tällöinhän en tiennyt, että kyse oli kasvatistasi. Jos olisin tiennyt, olisin tiennyt kaikki puheet perättömäksi, koska tiedän, että hoidat koirasi ja kasvattisi erittäin mallikkaasti, ja kenelläkään EI VOI olla muuta käsitystä asiasta. Tämä neitokainen on nyt sitten nähtävästi yrittänyt pestä oman syyllisyytensä pois, ja ehkä jopa siksi, että saisi muualta toisen
sijoitusnartun (voi koira parkaa). Elämä on, ja ihmiset on paskoja - suuri osa, voin näin tällä iällä sanoa, ja siksi rakastankin koiriani niin paljon. Tsemppiä B  ¤b¤ Me tiedämme, miten hyvin hoidat koirat, joten ihmiset haukkukoot ja karavaani kulkekoot. Meiltä saa faktatietoa, jos joku sitä haluaa.
Dogs are our link to paradise

Gitta

Näyttäis henkilöllä olevan uusi pentu kehissä. En enää löytänyt niitä viestiketjuja. Taitaa olla poistanut ne. Kamalan näköinen tuo jalka kuitenkin on //"". Itsellä kun koirilla on välillä ollut mitä milloinkin, ja pitkäänkin
saanut hoitaa leikattuja jalkoja, niin koskaan ei tuon näköiseltä ole näyttäneet. Voi Viki parkaa. Toivottavasti tyttö saa hyvän ja rakastavan kodin.
Dogs are our link to paradise

Birgitta

Kiitos, Gitta :).

Vaikea tosiaan uskoa, että kukaan minut tunteva noita juttuja ottaisi vakavasti, mutta paljonhan on ihmisiä, jotka eivät minua tunne, ja sellaiset tietysti voivat uskoa mitä tahansa, kun riittävän vakuuttavan oloisesti kerrotaan.

Go Up