TV1:stä ti 8.3. "Prisma: Koiran salainen elämä"

Started by Birgitta, ke 09.03.11 - klo:00:23

« edellinen - seuraava »
Go Down

Birgitta

TV1:n Prisma-sarjassa tänään Koiran salainen elämä. Mielenkiintoinen ohjelma, tulee varmaan uusintana, ja 14.3. saakka nähtävissä YLE Areenassa:
http://areena.yle.fi/ohjelma/1673840

Mun mielestä on yllättävää, ettei simpanssi älykkäänä eläimenä osaa lukea ihmisen osoittavia eleitä, mutta koiralle se on luontaista jo pentuna >>´´. Ohjelmassa nähdään myös koira, joka tuntee 300 (!) sanaa ja tunnistaa lelujen kuvia ::"".

Siperian 50-luvulla alkanutta sinikettu-projektia esitellään myös pohdittaessa koiran domestikaatiota sudesta. Yhden luonteenpiirteen ("kiltteyden") jalostaminen sai ketuissa aikaan yllättäen myös paljon fyysisiä muutoksia.

Myös koirien geenitutkimuksen merkityksestä ihmisille kerrotaan. Esimerkkinä boksereiden dilatoiva kardiomyopatia, jota aiheuttavan geenin löytäminen nopeutti ihmisten vastaavan sairauden tutkimusta kymmenillä vuosilla.

Gitta

Hyvä ohjelma oli. Hauskaa on se, että kaikkia muita eläimiä on tutkittu jo 1900-luvun alusta lähtien, mutta koiraa vasta nyt. Eli tiede on nyt sitten
keksinyt sen, minkä koirien omistajat on aina tienneet ::__ ja tulkinneet oikein, kuten kokeellisesti osoitettiin mm. koirien haukkujen ymmärtämisessä.

Dogs are our link to paradise

Tia

Katsoin juuri tänään tuon, oli tosi mielenkiintoinen ohjelma  ¤¤,,
Täällä siitä sanoja tunnistavasta bortsusta lisää http://www.iltalehti.fi/nettitv/?30432533

Go Up